Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’armada iraquiana a liberat Mossol de l’Estat Islamic

La batalha de Mossol a durat uèch meses. A provocat la mòrt de milièrs de civils e lo desplaçament d’un milion de personas

L’armada iraquiana a liberat Mossol de l’autoproclamat Estat Islamic. Atal o anoncièt lo primièr ministre iraquian, Haidar Al Abadi, que se gandiguèt dins la vila e felicitèt los soldats. “Lo comandant en cap de las fòrças armadas Haider Al Abadi es arribat dins la vila liberada de Mossol e a felicitats los eroïcs combatents e lo pòble iraquian per aquesta granda victòria”, çò ditz lo comunicat oficial publicat sus Twitter.
 
La segonda vila pus importanta d’Iraq foguèt completament reconquistada per l’armada quand los soldats capitèron a pervenir sus la riba occidentala de Tigre en empedissent la possibilitat de fugida dels milicians jihadistas que s’èran barricadats dins lo centre istoric de la vila.
 
Dins las darrièras oras, qualques desenas de jihadistas son mòrts en ensajant de fugir a travèrs del flume.
 
La casuda de Mossol significa pas encara la fin de l’autoproclamat Estat Islamic, ni mai torna assegurar l’estabilitat del país. Cal veire quina es la gestion que ne farà desenant lo govèrn iraquian.
 
La batalha de Mossol a durat uèch meses. A provocat la mòrt de milièrs de civils e lo desplaçament d’un milion de personas.
 
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
1.

E los afars de venda d'armas, e Arabia Saudita e sos checs a l'EI, e l'interès de la premsa autoanomenada liura perque hi hagin malas relacions entre Tramp e Putin. Ca, segur que no l'han pas encara conquistada.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article