Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Silèsia: après una manifestacion reüssida crearàn un partit autonomista

Lo partit vòl amassar los diferents movements autonomistas per que sián fòrts en vista de la recuperacion de l’autogovèrn de la Nauta Silèsia

| RAŚ
Dos dels principals movements autonomistas silesians (RAŚ e ZG) son a alestir lo Partit Regional de Silèsia, que poiriá nàisser en octòbre venent amb la tòca d’amassar los diferents movements autonomistas per bastir un movement fòrt.
 
Segon aqueles dos movements, an ja las signaturas requeridas per la lei per poder fondar lo partit.
 
L’anóncia arriba après l’onzena marcha per l’autonomia, ont plusors milièrs de personas an manifestat per las carrièras de la vila de Katowice en demandant la recuperacion del govèrn de la Nauta Silèsia, qu’existiguèt ja entre la Primièra e la Segonda Guèrra Mondiala. Se tenguèt tanben lo Jorn de la bandièra silesiana, ont los autonomistas revendican l’emplec del drapèl istoric jaune e blau de la Nauta Silèsia. 

 
Joan-Marc Leclecq: De cap a la reconeishença deus silesians?



abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Be. be. Això n'anima, si van creixent els moviments polítics propis de cada Nació, això promet.
Quants mes millor o ja son moltes les que s'han independitzat?
Pensem-ho.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc Palma
1.

Cal lutar per recuperar aquest país que per culpa del bauch de Hitler foguet dividit aprés de la derrota d'Alemanha, entre Polònia e Russia. E té dret a viure.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article