Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Portugal: es ara legala la maternitat de substitucion per las femnas esterilas

La maire portaira se deurà sometre a una revision psicologica e poirà pas recebre d’argent per aquel prètzfach, franc de las despensas medicalas

Aqueste dimars passat, 1r d’agost, es intrada en vigor en Portugal la lei que legaliza la maternitat de substitucion per las femnas esterilas, çò rapòrta Esquerda.net.
 
La maire portaira se deurà sometre a una revision psicologica e poirà pas recebre d’argent per aquel prètzfach, franc de las despensas medicalas. En mai d’aquò, aurà un contacte amb lo nenon limitat al minim indispensable, a causa dels “eventualas risques psicologics e afectius qu’entraïna aquel ligam, sens prejudici de las situacions que la gestanta de substitucion siá un membre pròche de la familha”. Dins aquel sens, se priorizarà la relacion amb lo nenet de la maire genetica, e totun los dreches de l’enfanton seràn totjorn prioritaris abans tot.
 
Portugal aviá aprovat aquela lei en 2016. Mas lo decret que n’especifica la regulacion deguèt esperar a junh passat per èsser aprovat. La lei aviá patit lo vèto del president Marcelo Rebelo de Sousa, que considerava que i aviá “de vuèges juridics” per velhar suls dreches del mainadet e de la maire gestanta. Ara, après qualques modificacions, la lei es en vigor.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article