Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La guèrra bruta de l’espanholisme ataca ara Mireia Boya

En seguida d’una informacion desformada, publicada per un mèdia espanholista, la deputada occitana es victima de menaças

Los fraire e sòrre Boya son los eiretièrs de la Bòrda Gilhamuc, un petit ostal de la familha a Les. Dempuèi longtemps fonciona coma un sit de torisme rural amb una capacitat maximala de sièis personas
Los fraire e sòrre Boya son los eiretièrs de la Bòrda Gilhamuc, un petit ostal de la familha a Les. Dempuèi longtemps fonciona coma un sit de torisme rural amb una capacitat maximala de sièis personas | Bòrda Guilhamuc
La guèrra bruta de l’espanholisme contra los independentistas catalans a tocat ara la deputada occitana Mireia Boya e son fraire, Jusèp Boya, qu’es ara lo nòu director de l’Agéncia Catalana de Patrimòni Cultural.
 
Lo jornal Okdiario publicava lo 28 de julhet passat, que Mireia Boya amagava dins sa declaracion de patrimòni que possedís una ostalariá en Aran, ne ditz la valor aproximativa e descriu amb tota sòrta de detalhs lo sit per que semble quicòm d’extraordinari. En mai d’aquò, explica que Mireia e son fraire Jusèp recebèron l’afar coma una donacion de lor maire, l’èx-sindica d’Aran Pilar Busquet, defuntada en novembre passat, e soslinha la campanha que la fa Mireia Boya amb la CUP contra lo torisme massís. D’efièch, Okdiario soslinha que Boya combat lo torisme amb la CUP e ditz qu’amaga que possedís un afar toristic. En mai d’aquò, lo jornal denóncia que lo sit siá declarat coma fenièra e non pas coma abitacion.
 
La nòva publicada per Okdiario s’estenguèt lèu-lèu a d’autres mèdias espanholistas e ultradrechistas, qu’apèlan a boicotar l’establiment e esprimisson de menaças pro grèvas.
 
Los fraire e sòrre Boya son los eiretièrs de la Bòrda Gilhamuc, un petit ostal de la familha al centre vila de Les (Quate Lòcs), qu’ancianament èra una “bòrda”, çò es una fenièra. Dempuèi longtemps fonciona coma un sit de torisme rural amb una capacitat maximala de sièis personas.
 
 
La guèrra bruta
 
Lo jornal qu’a lançat aquela campanha de difamacion es proprietat d’Eduardo Inda. Segon l’escàndol de guèrra bruta del govèrn espanhòl contra l’independentisme catalan qu’a destapat lo jornal Público e que se n’a fach un documentari, Inda fariá partida de la brigada politica de la polícia espanhòla que, dirigida pel ministre de l’Interior, cercava e quitament creava d’informacions falsas per poder acusar de corrupcion los partits independentistas catalans ÈRC e CDC.
 
Una comission d’enquèsta del Parlament de Catalonha, que Mireia Boya ne fa partida, demandèt qu’Eduardo Inda compareguèsse e s’expliquèsse. Mas el refusèt.
 
 
De menaças
 
En seguida de la publicacion d’aquelas informacions, de membres de las joventuts del Partit Popular e d’associacions espanholistas coma Societat Civila Catalana —qu’a una filiala en Aran nomenada Societat Civila Aranesa— cridan al boicòt de l’establiment dels fraires Boya. D’autres apèlan a cremar l’ostal e an publicat suls rets socials de menaças fòrça grèvas contra Mireia Boya, amb tot plen d’insultas masclistas e d’imatges de cotèls e de pistolets. 
 

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
9.

Bé, la notícia es dolenta, un altre atac a algú que defensa la seva pàtria, però demostra fins a quin punt arriben per tocar nomes els ous, però això s'acaba sigui com sigui marxem i allí es queden amb la seva merda de sempre, a veure si la tasten i la troben bona.
M'entres, a lluitar!
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Ramon A la part sud d¨occitania
8.


#7 Oblidat? Jo m´oblide de declarar lo cost d´una xarrada, pero com pots oblidar-te del teu Hostalet?

  • 1
  • 0
Emmanuèl Isopet
7.

Las menaças, las exageracions son condemnablas.
Per èsser d'aise e contra-atacar cal tanben èsser clar, e ai pas plan comprés : la deputada a realament doblidat de declarar aquel patrimòni ? L'ostalet de vacanças es realament declarat coma fenièra ? S'es lo cas, o cal dire clarament, reconéisser sas pecas, e aprèp denonciar las exageracions e los apèls a cremar l'ostalet.

  • 4
  • 0
Ramon A la part sud d¨occitania
6.

Independentment de qui lo denuncie. Es aixo veritat?

  • 1
  • 0
francesc palma
5.

L'unic argument que tenen es la violència, la facha e los fachistes e lo PP son filial.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article