Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

facebooks

Totes sus lo Torn

https://www.facebook.com/events/530332663787798/

S’es creat un eveniment sus Facebook per encoratjar lo mond donar d’anar sul pas del Torn de França per donar de visibilitat a Occitània. La tòca es de se dispersar sus tota la longor de las estapas que passen per Occitània amb de bandeiròlas e drapèls occitans, per far visible lo país als mèdias de tot lo mond qu’enregistran l’eveniment.
 
Lo Torn intrarà en Occitània lo 13 de julhet en Bearn. Passarà per Tarba, Cauterés, lo País Tòi e lo mitic Còl de Tormalet. Lo 16  de julhet anarà de Lanamesa fins al Plan de Belha en Savartés. Lo 17 partirà de Murèth. Tanben passarà per Rodés e Mende fins a arribar a Valença lo 19 de julhet. Lo 20 serà partit d’Arpitània per tornar en Occitània a Gap, ont los esportius se pausaràn una jornada. Lo 22 partiràn de Dinha fins a Pratlop, en Ubaia. D’ailà tornaràn a Gap per percórrer los Alps occitans e arpitans en finissent al mitic Alp d’Ueis (Oesen).
 
Podètz jónher l’eveniment sus Facebook.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article