Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa
| Marie-Joelle Encinas / Sud-Ouest
La “tinda” es la nòva moneda locala de Bearn mesa oficialament en circulacion lo 28 de junh passat, L’associacion De Main en Main pòrta lo projècte.
 
La tòca d’aquela moneda es de dispausar d’una aisina que favorisca una economia mai respectuosa de las personas e de l’environament, que favorisca los escambis locals, que desvolope la solidaritat, qu’impulse l’usatge de la lenga occitana e que sostenga los projèctes locals d’interès comunautari, entretant. Per ara dins l’annuari i a un cinquantenat de prestataris e de professionals de Pau o d’Auloron. Per emplegar aquela nòva moneda cal aderir a l’associacion De Main en Main, qu’espèra que l’usatge de la tinda s’implantarà progressivament e que las entrepresas e los particulars seràn de mai en mai interessats per l’emplegar dins lo circuit del comèrci local.
 
Vesitatz-ne la pagina Facebook e clicatz sus “m’agrada”.
 
 

Jornalet 10.05.2015 An presentat de bilhets de la nòva moneda locala bearnesa

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article