Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lèsbos: lo sit de refugiats autogerit en risc de deslotjament

L’ALE a manifestat son sosten al sit en remarcant qu’‘es pas de creire lo prètzfach que menan a bon tèrme los benevòls amb los cases mai vulnerables qu’arriban dins l’illa’

| Directa
Dins l’illa de Lèsbos se tròba lo camp de refugiats de Pikpa, que sa caracteristica mai remarcabla es qu’es completament autogerit e guidat per divèrses collectius locals de la societat civila, dont Lesvos Solidarity, que denóncia que lo sit risca lo deslotjament. Sièis ans après son lançament, l’autoritat regionala del nòrd de la mar Egèa vòl deslotjar lo sit jol pretèxt que complís pas las condicions d’igièna exigidas. Lo jornal Directa ne publica un bèl reportatge.
 
Ara s’es bandida una campanha per raportar e far resson de la situacion. Amb l’etiqueta #SafePikpa, la campanha es venguda virala suls rets socials e quitament l’ALE, lo grop parlamentari ecologista de l’Èurocambra, a manifestat son sosten a Pikpa. D’efièch, la presidenta del grop, Ska Keller, a remarcat qu’‘es pas de creire lo prètzfach que menan a bon tèrme los benevòls amb los cases mai vulnerables qu’arriban dins l’illa’, dins una letra mandada a la governora de la region del nòrd de la mar Egèa, Christina Kalogirou, e al cònsol màger de Lèsbos, Spyros Galinos.
 
Lèsbos se tròba a pauques quilomètres de Turquia e es, per tant, una de las illas grègas ont mai de refugiats son pervenguts dins las darrièras annadas. Long de 2018, lo NACNUR calcula que 14 895 personas son arribadas a Grècia per demandar asil, mentre que mai de 1400 son mòrtas negadas en Mediterranèa dins lor camin devèrs Euròpa.



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pierre Terral
1.

Article anestesique, « et en même temps » coma ditz l’autre...
https://www.valeursactuelles.com/monde/espagne-des-hordes-de-migrants-prennent-dassaut-ceuta-97643

  • 0
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article