Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’estat francés suprimirà 4500 pòstes de foncionaris l’an venent

Se suprimirà de pòstes del Ministèri de las Finanças, de l’audiovisual e del ret de representacion exteriora. Pasmens, s’engatjarà 2000 policièrs e 1300 foncionaris de justícia

L’estat francés reduirà de 4500 pòstes lo nombre de foncionaris l’an que ven per luchar contra lo deficit, çò anoncièt lo primièr ministre francés Édouard Philippe dins una entrevista publicada per Le Journal du Dimanche.
 
Segon Philippe, la creissença economica prevista per 2019 èra d’un 1,9%, mas ara es d’un 1,7%, e es justament per o redreiçar que se suprimirà de pòstes del Ministèri de las Finanças, de l’audiovisual e del ret de representacion exteriora. Pasmens, assegurèt que s’engatjariá 2000 policièrs e 1300 foncionaris de justícia.

 

 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Es aital son discurs capitalista salvatge, e encara la Macona ten la barra de se'n anar a Finlandia a dire qu' es fagan de l'Otan perquè el los defensarà de los russos..

  • 0
  • 0
Enric Mala Tèsta
1.

L’estat francés reduirà de 4500 pòstes lo nombre de foncionaris l’an que ven per luchar contra lo deficit, alara que per luchar contra lo deficit, basta de far venir mai moneda dins las caissas de l'estat. Mas per far venir mai moneda dins las caissas de l'estat, cal pas aver per objectiu de far venir los rics sempre mai rics (e, mecanicament, los paures sempre mai paures). Òr los servicis renduts a totes, al pòble, pels foncionaris, aquò es una riquesa que pèrd lo pòble cada còp que foton atal un còp de vis suplementari a drèita.

E n'anarà atal fins a temps qu'encontren enfin una resisténcia. Pas abans. Cap eleccion non i cambiarà res. Son que la resisténcia…

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article