Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Vilamanha: lo patron de l'Intermarché reüssís pas a enebir las vacanças en julhet o agost

Voliá organizar un vòte non anonim que deviá obténer un 60% d'aprobacions per èsser adoptat, mas la lei o li permet pas

A mal capitat lo plan del director del magazin Intermarché de Vilamanha (Espinosa) d'enebir que los salariats partiscan en vacanças en julhet o agost. Lo director del magazin, Jean-Pierre Le Berrigo, voliá organizar un referendum sus l'enebicion dels comjats pendent aquel periòde, mas fin finala i a renonciat, çò rapòrta France Info.
 
"D’aver acceptat de metre en plaça de comjats pagats al mes de julhet e agost es per ieu una error", çò disiá Le Berrigo dins un e-mail mandat a la fin de julhet als salariats. "Per nòstres dos meses pus fòrts, prenètz totes o gaireben totes de comjats. Es al moment ont avèm mai de besonh de vosautres que vos absentatz".
 
Atal decidiguèt d’organizar un vòte non anonim que deviá obténer un 60% d'aprobacions per èsser adoptat. Pasmens, segon la lei relativa al dialòg social de març 2018, cal de tres parts doas dels vòtes afirmatius e una consulta secreta. Fàcia a aquelas incoeréncias, Le Berrigo abandonèt son projècte.
 
 





abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Perdigal
3.

Just de dire qu'es pas novèl. Trabalhèri dins aquela estructura 20 ans i a e aquela practica èra la règla. Solas las femnas qu'avián d'enfants de mens de 10 ans avián lo drech de pausar de conjats en julhet e agost. Los sasonièrs èran embauchats per suplear justament a aqueles conjats.
Cridar als dreches del trabalh es plan, mas sembla una causa novèla alara que l'es pas.

  • 0
  • 0
Mèfi ! 31
2.

Le dreit del trebalh fixa le periòde de comjat del 1r de mai dinc al 31d'octòbre, exceptat convencion collectiva contrària.
L'organizacion d'una consulta de forma irregulara es extranha...
Aquell affar es juridicament pas clar...

  • 4
  • 0
Enric Mala Tèsta
1.

Los daissèssem far, n'i a plan mai d'un que, per se far mai moneda, trastejarián pas ni una quite estona per restaplir lèu fait l'esclavatge.

Trabalham per viure. Unes que i a s'imaginan sense trastejar que vivèm per trabalhar… coma se foguèssem totes, femnas e òmes, d'aplèits dins un atallhièr al lor servici.

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article