Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Parlament Europèu a aprovat la polemica lei suls dreches d’autor

Los usatgièrs deuràn pagar una redevença per mençonar de ligams amb dreches d’autor, e se demanda a YouTube que filtre los contenguts

Victòria dels defensors del copyright al Parlament Europèu. L’eurocambra aprovèt ièr dimècres la lei suls dreches d’autor qu’a descadenat las protèstas de qualques collectius e usatgièrs en favor de la libertat d’expression e de difusion. Ara, comença un periòde de negociacion e en genièr se tornarà votar.
 
Un dels articles pus discutits es lo 13, qu’obliga las grandas plataformas de vidèo, mai que mai YouTube, de filtrar los contenguts que cargan los usatgièrs abans de los publicar per tal de detectar se respèctan o pas los dreches d’autor.
 
Tanben l’article 11 es a l’origina de la polemica, car establís una taxa europèa per mençonar d’articles o de materials amb dreches d’autor. Atal, los usatgièrs deuràn pagar una redevença per citar dins lors ligams d’articles de revistas o de jornals, de vidèos musicals o d’autres contenguts amb de dreches d’autor.
 
Se poirà pas tanpauc partejar los populars mèmes que mòstren d’imatges de sèrias o de filmes.
 
Las societats start-ups son exclusas d’aquela nòrma, mas non pas las personas ni las corporacions.
 
 

 
 




abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Acò de se creire qu' intermet es de l'UE, coma se fossi un canal de radio o de television o un jornal, es d'una granda beneïtura. Voler censurar los continguts d'internet, es de dictaduras e estats totalitaris. Es al cap i a la fin,una excusa de la dreta nazi europea que vol controlar internet.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article