Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo cònsol màger de Perpinhan a l’ambaissador espanhòl: "Dempuèi quora los elegits territorials nos devèm justificar davant Espanha?"

L’ambaissador espanhòl a París repròcha al cònsol màger nòrd-catalan la vesita del president de la Generalitat de Catalonha en foncions, Quim Torra, car ditz qu’aqueste es "anticonstitucional"

A agut luòc un autre incident de la diplomacia espanhòla amb l’estat francés, ara a causa de la reünion del cònsol màger de Perpinhan, Jean-Marc Pujol, amb lo president de la Generalitat de Catalonha en foncions, Quim Torra, que se tenguèt lo 31 d’agost passat. Pujol a recebut una letra de l’ambaissador espanhòl a París, Fernando Cardedera, que li repròcha d’aver aculhit de biais institucional "un president anticonstitucional". Lo cònsol perpinhanenc s’es mostrat "fòrça estonat e fòrça acipat" de la letra, e a respondut a l’ambaissador espanhòl que Torra es un president "elegit democraticament" e se demanda "dempuèi quora los elegits territorials [se devon] justificar davant Espanha?".
 
Pujol recebèt Torra a la fin d’agost a la comuna de Perpinhan en portant un riban jaune, simbòl de la libertat dels presonièrs politics, e autregèt al president catalan la medalha d’onor de la vila de Perpinhan.
 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

I..., Im...etc.
Només a un molt curt de mides no se li veuria tant el llautó.
En fi no cal esperar res.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
2.

La barra dels franquistas non té límits. Encara es pensen que son l'imperi ont non se pon jamai lo solelh. Franco es mort !

  • 3
  • 0
Lo raiòu Cevenas
1.

Presa de pausicion lausabla e respònsa ecellenta, Mossur Pujol. Avètz rason de téisser de liams emb de vòstres vesins e fraires. N'avètz pas de vos justificar.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article