Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Niça aculhirà dissabte que ven lo congrès del Forum d'Òc

Tractarà lo tèma: "Viure en diversitat en Provença-Alps-Còsta d'Azur, lo ròtle de l'occitan"

| Forum d\'Òc
Aqueste dissabte se tendrà a Niça lo congrès annal del Forum d’Òc, jos lo tèma "Viure en diversitat en Provença-Alps- Còsta d'Azur, lo ròtle de l'occitan".
 
Lo congrès se tendrà aqueste 17 de novembre d'11h a 19h a l'auditòri del MAMAC e comprendrà una tièra de conferéncias, collòquis, taulas rondas e filmes. Se presentarà de videofilmes realizats per Liza amb lo sosten del CEP d'Òc d'Ais de Provença. A l'aculhença participaràn los escolans d'occitan del Licèu Masséna de Niça. Per la conclusion i aurà un concèrt del grop Li Fababracs de Valdelobre.
 
Lo Forum d’Òc es lo resultat d’una amassada qu’aguèt luòc en novembre de 2014, que mobilizèt totes los actors que volián pensar ensems l’avenir de l’occitan en Provença, del País Aupenc e del País Niçard. Se concluguèt per la necessitat d’una accion collectiva: lo Forum d’Òc, creat per l’IEO Provença, la Mantenença de Provença dau Felibritge, la Federacion Provençala dei Calandretas e las associacions d’ensenhaires AELÒC e APLR (membres de la FÈLCO). Pòrtan ensems la volontat d’una politica lingüistica dins la region. A vocacion de recampar totas las personas moralas, que sián d’associacions, de collectivitats localas, d’administracions, d’entrepresas, etc., que vòlon obrar per lo desvolopament e la promocion de la lenga occitana dins la region. A l'ora d'ara reünís mai de 430 associacions, de collectivitats territorialas, d’elegits, d’entrepresas, de grops artistics que s'engatjan per la lenga nòstra.






abonar los amics de Jornalet

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

cataloccitá cataloccitánia
3.

Ressistir amb l´occitá es vencer.

  • 2
  • 0
francesc palma
2.

Endavant sempre amn la cultura e lo poble d'Oc.

  • 2
  • 0
Pitaluga
1.

Forum d'Òc: li desiram una brava capitada.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article