Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L'estat francés refortís sa frontièra politica que travèrsa Catalonha

Lo contraròtle de la polícia, qu’es ara sul peatge de l’A9 a El Voló, se mourà al pas frontalièr de l’autoestrada per blocar l’intrada de migrants e refugiats

La frontièra politica que travèrsa Catalonha aurà mai de contraròtles policièrs del costat de l’estat francés, mai concretament a El Pertús, per blocar l’intrada de migrants e refugiats. Lo ministre francés de l’Interior, Christophe Castaner, s’inquieta ara d’aquela frontièra mai que de l’italiana.
 
“Espanha a conegut una aumentacion d’un150 a un 155% de las intradas de migrants sus son territòri e doncas una partida d’aquelas populacions pòt vòler intrar en França”, çò diguèt, dins sa vesita en Catalonha Nòrd diluns passat, 12 de novembre.
 
Atal, lo ministre anoncièt que lo contraròtle de la polícia, qu’es ara sul peatge de l’A9 a El Voló, se desplaçariá al pas frontalièr de l’autoestrada e seriá operacional a la mitat de 2019.
 
Lo ministre francés vesitèt Catalonha Nòrd durant una ora e mièja, e puèi seguiguèt son viatge devèrs Madrid per rescontrar son omològ espanhòl e evocar amb el aquela question migratòria.
 
 
L'endeman del jorn que Macron critiquèt lo barrament de las frontièras
 
L'anóncia de Castaner arribèt just un jorn qu’Emmanuel Macron aguèt criticat lo barrament de las frontièras dins sa commemoracion de l’armistici de 1918. Long de las commemoracions de la data istorica, Macron insistiguèt per far d’analogias entre l’Euròpa actuala e la de fa un sègle. “Lo nacionalisme puèja, demanda lo barrament de las frontièras, preconiza lo refús de l’autre”, çò diguèt en tot avertir que l’istòria se poiriá repetir.
 
 
 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
4.

Lo comandament dels mossos tamben han sortit al video.

  • 0
  • 0
cataloccitá cataloccitánia
3.

Lo gobérn francés e espanhol sempre díuen de obrir fronteiras, encontres aixo lo que fan es fermá fronteiras.

  • 6
  • 0
Pèire T. TOLOSA
2.

Benlèu qu'es per que lo VALLS ne capite pas a s'en tornar a aquel costat dels Pireneus... :)

  • 16
  • 0
Pitaluga
1.

Refortir la frontièra? Per que passen pas las idèas perniciosas pel jacobnisme?

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article