Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Japon va reprene la pesca comerciala de balenas

Es aital que romp son engatjament amb la Comission Balenièra Internacionala, amb la quala aviá pachat una moratòria

| Customs and Border Protection Service, Commonwealth of Australia
Lo govèrn de Japon a anonciat qu’en julhet de 2019 poirà tornar pescar de balenas sens cap de restriccion dins sas aigas. L’executiu romp aital son engatjament amb la Comission Balenièra Internacionala, creada en 1946 per garentir la preservacion d’aqueles cetacèus e n’evitar la pesca indiscriminada. En 1982 se pachèt una moratòria sus la pesca comerciala de balenas, mas las associacions animalistas avián denonciat que Japon contraveniá a aquel acòrdi.
 
Las naus balenièras an contunhat de capturar de balenas dins l’ocean Antartic e lo Pacific Nòrd, mas amb una tòca pretendudament scientifica. Lo país nipon s’èra batut per modificar l’acòrdi e obténer que la pesca de balenas foguèsse permesa e regulada. Coma i a pas reüssit, a abandonat l’organizacion. La decision a desvelhat lo chepic de qualques organizacions animalistas, qu’alèrtan de la possibilitat que lo nombre d’animals capturats aumente.

 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
4.

I si els peixos devoressin els banyistes? O si les abelles, les vespes i els tàbacs ens cossissisn a picades? I si els ocells comencessin a devorar els nostres cultius? I si les vaques es neguessin a tenir vedelles i donar llet?
No agradaria oi!? Doncs mireu a les balenes, la gràcia que els fa la noticia, civilitzats, però...molt idiotes, els animals salvatges, vaja el mar no es una granja!
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
3.

Criminals !!! Assassins !!!!!!!!!

  • 1
  • 0
Oksitanlaştıramadıklarımızdanmısınız
2.

E damora pels Occitans la pesca al gòi ! [gòi = goujon (con)]

  • 2
  • 5
Noë
1.

Bona novèla ! Sabèm adara quand lo Japon quitarà de pescar balenas : o farà tre que n'i aurà pas mai, promés, jurat !

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article