Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCostiera de Nimes

Margarida: s'alestís la 9a edicion del festenal Rescontre de vidèo e cinèma

Lo festenal presenta ongan quinze cortmetratges rodats en Occitània tota, de Gasconha al País Niçard

L’8a edicion del festenal Rescontre (o Rescòntre, en provençal), de vidèo e cinèma, se tendrà a la Mediatèca de Margarida (Costièra de Nimes) los 10 e 11 de febrièr que venon. Sostengut per la comuna de Margarida amb lo partenariat de la Mediatèca Simone Veil, de las associacions Raions d’Òc (creatritz del festenal) e TV Mistral, lo festenal es ongan organizat per l’associacion Tè Vé Òc.
 
Lo festenal presenta al public dempuèi uèch ans de documentaris, reportatges, diaporamas, animacions, clips musicals, etc. Ongan se presenta 18 filmòts rodats en Occitània tota, dont 14 son en occitan e 4 en francés.
 
L’intrada es gratuita e la comuna ofrirà un aperitiu après las projeccions.
 
 La 9a edicion del festenal Rescontre (o Rescòntre, en provençal) de vidèo e cinèma se tendrà a la Mediatèca de Margarida (Costièra de Nimes) lo 9 de febrièr que ven. Sostengut per la comuna de Margarida amb lo partenariat de la Mediatèca Simone Veil, de las associacions Raions d’Òc (aquesta creatritz del festenal) e TV Mistral, lo festenal es organizat per l’associacion Tè Vé Òc.
 
Lo festenal presenta al public dempuèi nòu ans de documentaris, de reportatges, de diaporamas, d’animacions, de clips musicals, entre d’autras activitats. Ongan se presenta 15 filmòts rodats en Occitània tota, de Gasconha al País Niçard.
 
L’intrada es gratuita e la comuna ofrirà un aperitiu après las projeccions.


    
fffff fffff
 Te Ve Òc es una associacion creada a Nimes en 2012. Es productritz d’emissions, reportatges e filmes en occitan. “L’emission de 13 minutas, Lenga d’òc, es difusada sus TV Sud, Médias du sud, cada setmana; e lo sit ne presenta un trentenat en redifusion. Sul sit i a tota mena d’informacions e entresenhas”, çò a explicat Lisa Gròs a Jornalet, que precisa que “lo CIRDÒC presenta tanben sus Occitanica mai d’una emission e met en linha cada setmana la que sortís”. Las emissions de Te Ve Òc se presentan dins la seccion de vidèo de Jornalet. 
   

 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

farfaneta Nimes
3.

Dins Gard disem vidèo e sus lo diccionari de Josiana Ubaud es repertoriat ansin tanben.

  • 3
  • 0
Mèfi ! 31
2.

#1 attaca de la "i" e casuda su'la "ò"...
(Puta d'escritura predictiva!)

  • 0
  • 0
Mèfi ! 31
1.

*vidéo
Vídeo, çò's "vesi" en latin, se quicha su'la "i", e en totas lenguas, coma amb' àudio.
La grafia neutra "Video" indutz pas un quich erronèu, resquihant cap a "vidèu" e se sèrra de la realizacion vídeò, amb attacha de la "i" e causa su'la "ò".

  • 0
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article