Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBigòrraPaís de Tarba

Libertat condemna lo sacatge del temple franc-maçon de Tarba

La majoritat dels manifestants dels Gilets Jaunes condemnèt aquela accion de vandalisme del temps que n’acusan los que “vòlon desviar la lucha de sos objectius”

Libertat condemna lo sacatge que lo patiguèt lo temple dels francs-maçons de Tarba la dimenjada passada per un grop de vandals demorats dins lo centre de la capitala bigordana après la manifestacion dels Gilets Jaunes. Libertat èra presenta a aquela manifestacion e explica, dins un comunicat, que devèrs 23h30 “un petit grop de personas vestidas de gilets jaunes qu’entrè a la lòtja maçonica de Tarba entà saquejar-la. Aquò qu’ei estat condemnat per la majoritat de las manifestants e qu’a provocat la dissolucion de la manifestacion, que corrèva la vila despuish òras”.
 
Lo movement de l’esquèrra revolucionària d’Occitània “que condemna aqueths actes”. E mai afirma que ne son colpables “d’elements faissistas que vòlen desviar la luta dels Gilets Jaunes deus sons objectius vertadèrs”.
 
Quant a l’opinion del movement envèrs los francs-maçons, lo comunicat de Libertat ditz que ni los sostenon ni los condemnan pas, e que lor combat es consagrat als “enemics vertadèrs deu pòble tribalhador que son la borgesia —encarnada uei lo dia per la persona d’Emmanuel Macron— las soas fòrças policièras e los sons aliats reaccionaris”.
 
La lòtja maçonica del Grand Orient de França a Tarba vegèt sa pòrta trencada e de nombroses objèctes destruches, e mai los vandals i raubèsson pas res.
 
 

 



 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

ltrobat
5.

Com n'èi pas avut nada responsa, que torni pausar la mea question:
Çò qu'ei lo rapòrt enter l'apartenéncia supausada deu Macron a la franc-maçoneria e aquesta accion de vandalisme? L'un que poderé justificar l'aute?
Per exemple, estosse catolic practicant, que balharé lo dret au sons opausants de sacamandejar ua glèisa?

  • 1
  • 0
ltrobat
4.

#1 Com n'èi pas avut nada responsa, que torni pausar la mea question:
Çò qu'ei lo rapòrt enter l'apartenéncia supausada deu Macron e la franc-maçoneria?
Per exemple, estosse catolic practicant, que balharé lo dret au sons opausants de sacamandejar ua glèisa?

  • 1
  • 0
francesc palma
3.

Conegui un maçó qu' es una persona amb molta cultura, cresi qu' aquestes atacs son obra de l'extrema dreta, la policia e las clavagueras de l'estat francès.

  • 3
  • 0
ltrobat
2.

#1 Quin èi lo rapòrt?

  • 12
  • 26
Libertat (Qu\'aquel nom es de totis ! )
1.

E lo Macron es benlèu pas un franc-maçon ?

  • 11
  • 17

Escriu un comentari sus aqueste article