Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La nau Alan Kurdi a pogut desembarcar a Malta

Après una setmana a la deriva, los 64 migrants seràn aculhits en Alemanha, França, Portugal e Luxemborg

Lo primièr ministre de Malta, Joseph Muscat, anoncièt dissabte un acòrdi per desembarcar los 64 migrants del vaissèl de salvament Alan Kurdi, ont aquestes an passat mai d’una setmana a la deriva. Seràn menats en Alemanha, França, Portugal e Luxemborg “gràcias a la coordinacion efectiva entre [lor] país e la Comission Europèa. Cap d’eles demorarà pas a Malta, perque [pòdon] pas assumir aquela carga solets”, çò diguèt Muscat sus Twitter.
 
E mai, dins un comunicat, lo govèrn maltés planh l’excessiva responsabilitat que la deu assumir en aqueles cases, qu’excedís segon el largament sa capacitat. “Encara un còp, l’estat membre mai pichon de l’Union Europèa es estat somés a una pression innecessària per resòlver un cas qu’èra pas de sa proprietat ni de sa responsabilitat”.
 
De son latz, la pòrtavotz de la Comission Europèa, Natasha Bertaud, saludèt la collaboracion internacionala per metre fin a aquela crisi. “Me senti reconeissenta per la solucion qu’avèm trobada pels migrants a bòrd de l’Alan Kurdi”.
 
L’Alan Kurdi es un batèl de salvament maritim de l’ONG alemanda Sea Eye. Après aver socorregut 64 migrants del naufragi, ensagèt de los menar a Malta, mas lo tempèri l’obliguèt de virar devèrs Lampedosa. Lo ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, refusèt de l’aculhir e lo vaissèl demorèt a la deriva dins las aigas internacionalas.
 
Lo ministre alemand de l’Interior, Horst Seehofer, anoncièt divendres passat que son país èra dispausat a aculhir qualques unes dels 64 migrants, e a l’encòp faguèt una crida a sos collègas europèus per qu’ajudèsson tanben a l’Alan Kurdi.
 

 


 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

CJC
1.

Que sauvan umans pendent que la nosta lenga es a crebar ! Vergonha !

  • 0
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article