Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tolosa: demandan a la region, lo departament e la comuna qu’anullen los dons per la catedrala de París

De ciutadans, associacions e collectius de sosten a las personas en situacion de precarietat exigisson que tot aquel argent siá redistribuït a las personas que vivon aqueles dramas de la vida vidanta

De ciutadans, associacions e collectius de sosten a las personas en situacion de precarietat an demandat a las autoritats localas de Tolosa, e tanben a las departamentals e regionalas, qu’anullen lors dons milionaris per la restauracion de la catedrala de París, mas que priorizen las “missions pus precàrias” del país. Dins aquel sens. an aviat una campanha sus change.org.
 
Considèran que Nòstra Dòna de París es un monument important mas que depend d’autras autoritats e critican que lo Conselh Regional aja promés 1,5 milions d’èuros, lo Conselh Departamental 1 milion d’èuros e la vila de Tolosa e Tolosa Metropòli tanben 1 milion d’èuros.
 
D’un caire, demandan qu’anullen los dons promeses, de l’autre remembran que la region se tracha de la formacion e de l’ajuda a l’escolaritat del temps que lo departament s’ocupa de l’ajuda sociala a l’enfança e de las familhas qu’an de pichons mainats. D’efièch, las estructuras socialas son desbordadas pels besonhs e foncionan amb de budgets tròp basses amb un bilanç dramatic. Mençonan tanben la situacion precària que patisson las personas vièlhas e las que son en situacion d’andicap a causa  d’un budget insufisent. Enfin, avertisson que la comuna e la metropòli an de mal a afrontar l’accion sociala, la pichona enfança e la velha sociala, e soslinhan la cauma que fan los salariats del 115 per denonciar la manca de mejans umans en matèria d’albergament.
 
Ansin mençonan una tièra de mancanças socialas del temps que demandan que tot aquel argent siá redistribuït a las personas que vivon aqueles dramas de la vida vidanta. En mai d’aquò, demandan a d’autres ciutadans qu’exigiscan çò meteis sus lor territòri.

 
 
Se pòt signar aquela campanha sus change.org.
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pujol Aureilhan
7.

Que cresi qu'era region devia fèr un gèste, pr'amor que s'ageish d'un gran monument nacionau e que simbolisa ua civilisacion en perdicion, mes aiqui qu'an exagerat, pressats de profietar dera emcion populara, qu'an fèt demagogia .

  • 0
  • 0
francesc palma
6.

Cada region a de far sos comptes e administrar-se ben. París a un plus extra per ser la capitala de l'Estat, e lo Govern davant un incendi coma aqueste a d'aver una bossa per catastrofas. Ja lo diners de las regions es magra,solament manca qu' ajan de donar-los a París.

  • 6
  • 0
oksitanlaştıramadıklarımızdanmısınız Apraquital, tresena tenda apèi lo tuc còsta lo riu ont se banhan nusas las zègas a negrenuèch
5.

#4 Alavetz dins la region Occitanie (l'estequida) avem :

4136 monuments enscriches als monuments istòrics.

N'i a qu'auriam seguarament mai que mai besonh d'èsser restaurats, o mai simplament d'èssers impedits de l'aroinament.

Quantes de Tolzes* a balhat la region Occitanie (l'estequida) per aqueles monuments nòstres ?

1 Tolze es una anciana monèda de Tolosa un Tolze de l'epòca d'Anfós Jordan val devèrs lo 120€..

Per la cultura occitan demandam 2€ per estatjant de la region Occitanie (l'estequida). Son 5 893 000 Milhons d'estatjants dins aiceste region, paura d'ela, aquò nos fa una demanda de :

5,893 X 2€ = 11 786 000 Milhons d'euros.. o 98217 Tolzes.

Es pas la fin del monde crèsi ?

Se o sabon pas far aquò rai o sabem far !

  • 5
  • 0
Xavièr
4.

Ont es la credibilitat de las nòstras collectivitats quand te dison qu'an pas de moneda per la cultura occitana e que cal acceptar la baissa de las subvencions (o refusar un creis excepcional) ? Ont es la credibilitat dels elegits coma Modenc, Meric e Delgà quand son a mand de donar 1 o 1,5 milion d'èuros per Nòstra Dòna de París ? Tot aquò marca mal a qualques setmanas de las eleccions europèas. Innoncents que son ...

  • 12
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article