Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: Puigdemont es elegible al Parlament Europèu

Los jutges an contradich lo Conselh Electoral espanhòl, qu’aviá exclús sa candidatura a la demanda de PP e de Ciutadans

Lo president de la Generalitat de Catalonha en exili, Carles Puigdemont, se poirà enfin presentar a las eleccions al Parlament Europèu. Lo Conselh Electoral espanhòl aviá fòrabandit Puigdemont e dos de sos ministres en exili de la lista Liures per Euròpa que se presenta lo 26 de mai que ven a l’eurocambra. En seguida i aguèt una apelacion e comencèt un espectacle juridic: lo tribunal del contenciós administratiu numèro 9 de Madrid mandèt l’afar a la Cort Suprèma, e la Cort Suprèma se declarèt incompetenta de l’afar. Ara, lo tribunal madridenc a enfin acceptat lo recors dels candidats e considèra que i a pas cap d’empediment legal que limite lor drech de sufragi passiu.
 
Lo Conselh Electoral espanhòl aviá enebit que se presentèsson tres candidats de la lista Liures per Euròpa l’endeman de las eleccions legislativas e senatorialas del 28 d’abril passat. Aquel jorn, lo Conselh Electoral acceptèt las denóncias presentadas pel Partit Popular e per Ciudatans qu’argumentavan qu’aqueles candidats podián pas èsser elegibles a causa de lor situacion judiciària de rebellion.




 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Montsegur Angers
2.

Bona novèla! Espèri que serà elegit.

  • 2
  • 0
francesc palma
1.

Una bona nova puei de tantas de dolentas.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article