Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: es tornat lo primièr dels exiliats

Josep Maria Matamala a pogut tornar de Belgica gràcias a sa condicion de senator, elegit lo 28 d’abril passat. La justícia lo perseguissiá per aver acompanhat Puigdemont

Un dels politicians exiliats es tornat en Catalonha. S’agís de Josep Maria Matamala, conegut coma Jami. Se n’èra anat en exili en Belgica lo mes de març de 2018 car la justícia espanhòla lo perseguissiá per aver ajudat a Carles Puigdemont. El acompanhava Puigdemont al moment qu’aqueste foguèt arrestat en Alemanha lo 25 de març d’arunan.
 
Jami a pogut tornar al país gràcias a sa condicion de senator, après son eleccion lo 28 d’abril passat. Ara, amb la “condicion de senator”, ditz que “lucharà pel retorn de la normalitat democratica e per l’independéncia”.
 
 
Aculhit per de centenats de personas
 
En davalar de l’avion a l’aeropòrt de Girona, l’elegit a rescontrat de centenats de personas que l’esperavan. “Es un sentiment agredoç perque torni solet, e deuriái pas tornar solet. Es una injustícia que lo president e los autres exiliats sián pas aicí, e que i aja totjorn de presonièrs politics”.
 
 
 

 


 



 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

Bon viatge pels guerrers
qu'al seu poble són fidels!
Favoreixi el déu dels vents
el velam del seu vaixell !

Kavafis / Lluis Llach

I ara, benvingut al país, senyor Matamala !

  • 12
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article