Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'AranQuate Lòcs

Consternacion en Aran pel decès sobde de Merche Delaurens

Foguèt conselhièra de la santat e del benèsser del Conselh General d’Aran entre 1999 e 2007. Los partits politics d’Aran an arrestat la campanha electorala aquesta dimenjada

Delaurens participèt en 2005 a la manifestacion Anem Òc per la lenga occitana que se tenguèt a Carcassona, en representacion del govèrn aranés.
Delaurens participèt en 2005 a la manifestacion Anem Òc per la lenga occitana que se tenguèt a Carcassona, en representacion del govèrn aranés.
Consternacion en Aran après lo decès de Merche Delaurens Deò a 63 ans, d’una crisi cardiaca. Delaurens foguèt conselhièra de la cultura, de l’educacion, de la santat e benèsser del Conselh General d’Aran entre 1999 e 2007. Dijòus passat, del temps que menava sa veitura près d’Es Bòrdes, remarquèt que se trobava pas plan, s’arrestèt e telefonèt a l’assisténcia medicala. Sul pic, un elicoptèr la menèt a l’espital de Vielha. Malastrosament, quand arribèt èra ja defuntada.
 
Los partits politics d’Aran an arrestat la campanha electorala aquesta dimenjada, e mai dimenge que ven lo país de cap de Garona aja de viure una tripla jornada electorala ont los ciutadans elegiràn lo Conselh General, los conselhs municipals e lo Parlament Europèu.
 
Lo sindic aranés, Carlos Barrera, soslinha dins un comunicat del Conselh General d’Aran “es ueit ans d’exercici des sues responsabilitats coma conselhèra generau” que “sigueren d’ua exemplar dedicacion, tenacitat e esfòrç entà assolidar Aran coma un veritable país”.
 
Delaurens participèt en 2005 a la manifestacion Anem Òc per la lenga occitana que se tenguèt a Carcassona, en representacion del govèrn aranés (fòto).



 

 

 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Claude Arrous Pibrac
1.

RIP Dòna Delaurens, ex-conselhèra de la santat e del benèsser...Nos mancaratz.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article