Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo cònsol màger d'Aurenja condemnat a sièis meses de preson amb sosta

Jacques Bompard tanben deurà pagar una multa de 50 000 èuros per una presa illegala d'interés immobiliari. Pasmens, a escapat a l'inelegibilitat

| V.S. / La Provence
Lo tribunal correccional de Carpentràs (Comtat Venaicin) a condemnat lo cònsol màger d'Aurenja, Jacques Bompard, a sièis meses de preson amb sosta e a una multa de 50 000 èuros per un afar de presa illegala d'interès. Son tanplan condemnats la filha e lo gendre del cònsol, Christophe e Annick Lainé, condemnats cadun a 15 000 e 10 000 èuros de multa respectivament amb sosta. La senténcia se prononcièt dijòus passat, 16 de mai.
 
Lo ministèri public aviá requerit per l'elegit ultradrechista dos ans de preson, 40 000 èuros de multa e cinc ans d'inelegibilitat.
 
Es atal que s’acaba una procedura longa de dètz ans, per de faches que remontan a quinze ans. L'avocat del cònsol punit se felicita de l'abséncia de pena d'inelegibilitat, que per el "demòstra que lo tribunau a pas considerat que lei fachs reprochats taquen la probitat de l'elegit, que i a agut ges de foncion ni de privilègi acaparrats".
 
Aquela informacion judiciària que ven de se conclure, metèt en examen Bompard en decembre de 2010 en seguida de la denóncia d'un vinhairon aurengenc, Bernard Jaume, èx-membre del Front Nacional. Lo cònsol èra enseguit dins dos afars immobiliaris que se concluguèron en 2004. Un en son nom e l'autre al profièch de sa filha e de son gendre.
 
 
Conegut per son autoritarisme
 
Bompard es conegut dins l'occitanisme per aver ensajat en 2004 e en 2013 d'expulsar manu militari del conselh municipal l'elegida del Partit Occitan, Anna-Maria Hautant, pr’amor qu’aviá mostrat son desacòrdi.
 
Reelegit tres còps après sa primièra eleccion en 1995, Bompard a governat Aurenja amb l'eslogan "tèsta auta, mans netas".

 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Bernatmm Tarba
2.

Àustria organizarà d’eleccions anticipadas a causa d’un escàndol de corrupcion que tòca lo vicecancelièr, Hainz-Christian Strache, cap del partit d'extrèma drecha FPÖ que sosteniá lo govèrn del Partit Popular del cancelièr Sebastian Kurz.

Strache demissionèt dissabte del govèrn austrian e de son partit en seguida de la publicacion d’un vidèo que lo mostrava a acceptar de subornacions.

E eth son collèga d'Aurenja que s'arrapa ath son sèti. Non s'en parla cap de ua demission coma H-Ch-Strache, e tau coma se sauva era elegibilitat, que i poderià tornar un còp de mès entà hèr 4.
Era psicopatologia deths fachistas non sap de vergonha, d'aunor, de justícia... sonque poder e fòrça entà hèr mau.

  • 3
  • 0
francesc palma
1.

Què se pot esperar de los batles fachistes? res de bon. Ara a Espanha tendrem l'extrema dreta de Vox, Ciudadanos e PP,a Andalusia ja conten que fan llistes per fichar als traballadors de l'administració progressistas. Al Parlament Espanhols no deissen parlar als que no son de sa corda facha,cridant e pegant cops contra la bancada. Res una cola de subnormals que volen far paur e fan pena.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article