Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Gent: Joan Baez canta en catalan per Carles Puigdemont

Lo president e la cantadora s’amassèron e parlèron de dreches umans abans lo concèrt. En divèrsas escasenças Bazez a manifestat publicament son sosten al procès independentista

La cantadora estatsunidenca Joan Baez rescontrèt dijòus passat de ser lo president de la Generalitat de Catalonha en exili, Carles Puigdemont, dins l’encastre d’un concèrt que la cantadora fasiá a Gent (Flandra) per sa virada mondiala.
 
Lo president e la cantadora s’amassèron e parlèron abans l’espectacle. Puèi, durant lo concèrt, la cantadora interpretèt una cançon en catalan en la dedicant publicament a Puigdemont.
 

 
Baez es una de las cantadoras mai reconegudas dins lo Mond entièr e es coneguda per son activisme en favor dels dreches umans. Dins aquel sens, a manifestat publicament son sosten al procès independentista e a participat a divèrsas campanhas internacionalas pels presonièrs politics e pels exiliats.
 

 

 
De soslinhar lo concèrt epic que Baez faguèt en 1993 a Sarajevo quand la vila èra assetjada per l’armada sèrba. Baez reüssiguèt a intrar dins la vila en riscant sa vida, e i ofriguèt un concèrt istoric.
 

 

 
 
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Igòni d\'Auvèrnhe
5.

Son gaire aquelos coma la Joana Baez que jamai an pas virat la vèsta... La podèm màs felicitar !

  • 0
  • 0
Francesc Palma
4.

Un gran potonas per Joan Baez e per sa amistat amb la libertat dels pobles. Muà !

  • 5
  • 0
Venim del nord, venim del sud...
3.

Que ne ditz la bobotalha parisenca ex-seissanta uèitarda qu'ara senhoreja en mèstra suls medias franceses e qu'aguèt en son temps (guèrra del Vietnam, lucha per l'egalitat dels negres americans, lucha contra lo franquisme..eca..) Bob Dylan e Joan Baez coma egerias ? Totis aqueles ex-revoltats per de rire qu'an virat la vèsta per se mudar en patrons de premsa e de teles al servici del poder, donaires de leiçons plens de bona consciença e que s'encreisan ? Fan saique mina de creire qu'aquo seria una lubia senila de la Joan Baez aqui ont al contrari la dama lor demostra amb aquel gest de solidaritat amb Catalonha qu'es demorada cent cops mai joventa e revoltada qu'aquela cola de pesolhs-revenguts.


  • 23
  • 12
Franc Bardòu
2.

#1 De tot biais, los amòris e los pècs acusan de faiscsime tota mena de mond per tota mena de rasons absurdas e infondadas, e mai dins unas revistas occitanas…

  • 22
  • 9
Pitaluga
1.

"Es plan conegut, aquela Juana Baez es una faissista, e n'avèm una pròva de mai amb son sosten a aquel nazi de Puigdemont", me diguèt un defensaire de la França etèrna e de l'Espanha "una grande y libre" quand s'entrevèt de la novèla.

  • 13
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article