Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La cap del govèrn d’Hong Kong ditz que la lei d’extradicion devèrs la China es mòrta

L'oposicion acusa Carrie Lam de mentir perque a pas retirat formalament la lei del conselh legislatiu

Carrie Lam, cap del govèrn d’Hong Kong, a explicat dins una compareissença publica que l’executiu a pas cap de plan per reactivar lo procès legislatiu d'aprobacion de la polemica lei d’extradicion devèrs la China. “Torni dire que i a pas cap de plan”, çò a dich. Dins aquel sens, a precisat qu’aviá plan apresa la leiçon de las manifestacions e que desenant escotariá lzs gents.
 
Ça que la, l’oposicion a acusat la cap de govèrn de mentir. Joshua Wong, un dels principals dirigents de las protèstas, a denonciat sus Twitter que Lam parla d’una lei mòrta mas que l’a pas volguda traire del conselh legislatiu.
 
En mai d’aquò, Wong a reprochat a Lam d’aver pas escotat cap de las demandas dels manifestants, çò es de lever completament la lei, de dobrir una enquista per las violéncias policièras e de convocar d’eleccions.
 
 
 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Al final s'a pogut solucionar.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article