Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un militar a la retirada a avertit sus un grop dins l’armada espanhòla partidari d’una intervencion en Catalonha

De militars espanhòls sollicitan de mancar la disciplina e la legalitat en vigor, coma se faguèt lo 23 de febrièr de 1981

Lo luòctenent general de l’armada espanhòla Pedro Pitarch, a l’ora d’ara a la retirada, expliquèt dijòus passat a Catalonha Informacion, la ràdio d’informacions de Catalonha, que i a un grop d’opinion dins las fòrças armadas espanhòlas que demanda una intervencion militara en Catalonha per arrestar lo procès d’independéncia. Segon Pitarch, i participan de militars actius e de militars a la retirada, que sollicitan de mancar la disciplina e la legalitat en vigor, coma se faguèt lo 23 de febrièr de 1981.
 
Pitarch diguèt que las voses en favor de l’intervencion militara se fan ausir dins los rets socials e dins qualques forums d’Internet, e que quitament el a recebut de centenats de messatges que fomentan l’incompliment de las leis.

Ça que la, Pitarch pensa qu’aquelas menaças se materializaràn pas per ara.
 
Lo Ministèri de la Defensa espanhòl vòl pas avalorar las afirmacions del luòctenent general Pedro Pitarch, que foguèt comandant general de l’Armada Europèa entre 2007 e 2009 e director general de la Politica e la Defensa en Espanha entre 2004 e 2006.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Iamacassi Tòquio
4.

òsca a la militarocracia en l'armada

  • 3
  • 0
Un Setòri òrre a sèt ora Sèta
3.

A! De movement de l'armada! S'anam amusar enfin! S'emerdàvam en agachant la tele.

  • 3
  • 0
General Paton Washington
2.

L'OTAN avertís l'estat espanhòl qu'es dispausada a intervenir se lo mendre bocin de carri d'assalh o d'arma automatica espanholista, penètra sul territòri nacional de l'estat catalan aitant lèu que serà estat proclamat democraticament, al nom dels dreits dels pòbles a dispausar d'eles meteisses. Lor se caldriá pas imaginar, als espanholistas, que vivon encara en 1936. La ròda vira. Isn't it ?

  • 3
  • 0
Julien Edinborg
1.

De tot biais es probable que la mager part "militaris a la retirada" avian començat lor carrièra pendent l'èra Franco, non ?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article