Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’occitan es de mai en mai present dins los sits web de la Generalitat de Catalonha

Lo Departament de la Cultura ven d’anonciar l’incorporacion de l’aranés dins las mai de 300 paginas de son sit

La lenga occitana s’incorpòra progressivament dins los diferents sits web de la Generalitat de Catalonha, e sos rets socials. Demest los diferents sits meses en òbra en occitan d’Aran, ven de s’anonciar lo del Departament de la Cultura de la Generalitat. Al total son mai de 300 paginas web traduchas en lenga nòstra, una lenga qu’es oficiala en tota Catalonha dempuèi 2006.
 
La version occitana d’aquel sit arriba en seguida de la decision que la prenguèt lo govèrn de la Generalitat l’11 de març de 2019, après la primièra reünion de son conselh executiu facha en Aran. Se decidiguèt de favorizar l’usatge de la lenga occitana dins l’encastre institucional de la Generalitat e dins sos elements de comunicacion coma los diferents sits web del govèrn catalan e de sos organisme, dels autres canals d’informacions e dels rets socials.
 
Dins aquel sens, la Direccion Generala de la Politica Lingüistica a mes creat un compte de Twitter en lenga occitana: @occitan_aranes.
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Efrén Beltran Roncal Montpelhièr - Barcelona
2.

Tot aquest va plan mas cal contunhar amb la progression de l'emplec de l'occitan a Internet e endacòm mai... E pas sonque dins la varietat aranesa!

  • 9
  • 0
Quentin Tolosa
1.

Es una bona causa qu'i age mai en mai de contengut escrich en occitan disponible en linha. Permet als agregadors de tèxtes de crear de basas de donadas, un exemple : lo clavièr Gboard de Google sortiguèt amb 60 lengas e l'occitan èra dedins segurament perque i a de fonts de tèxte liurament disponiblas.
Una rason de mai de traduire de logicials liures :)

  • 13
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article