Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Valadas Occitanas

Crisi de govèrn en Itàlia: Salvini exigís d’eleccions anticipadas

“Tornem lèu la paraula als electors”, çò a demandat lo cap de la Liga al primièr ministre Conte en considerant lo pache coma romput

Lo cap de la Liga e viceprimièr ministre italian, Matteo Salvini, considèra  romput l’acòrdi de coalicion amb lo Movement Cinc Estelas (M5S). “Anem lèu al parlament per verificar que i a pas pus de majoritat, coma o rend evident lo vòte sul Tren de Granda Velocitat, e tornem lèu la paraula als electors”, çò diguèt ièr Salvini al primièr ministre, Giuseppe Conte, segon çò que rapòrta La Repubblica.
 
Salvini a fach aquela declaracion en seguida d’un vòte que se tenguèt dimècres al Senat per autorizar la construccion d’un tunèl pel TGV entre Turin e Lion. L’M5S aviá presentat una mocion contra.
 
 
 

 


Podètz seguir: #crisidigoverno sus Twitter

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Aquest bossas tristas de Salvini li fan sa politica fàcil lo capitalisme de l'UE. Los trabalhodor de mai de 50 ans no troben feina, e encara l'UE envia un missatge confús sobre los emigrant. Que no poden venir, mas que las associacions umanitarias volen que vengan e las tv tamben. An d'informar clarament las tv e los jornals, que las fronteras s'an de respectar e pus. Que si agafen emigrants en pateras no los an de portar a ports de la ribera nord del Mediterrani. S'el a de tornar al port d'origen e posar una multa per no haver controlat lo trafic en las sevas aigas .Tamben se pot ajudar als paisos que col·laborin amb acords economics.

  • 0
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article