Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bretanha: an arrestat l’activista italian Vincenzo Vecchi 18 ans puèi

Las autoritats italianas l’avián condemnat a 13 ans de preson per las protèstas contra la cima del G8 a Gènoa en 2001. Lo collectiu de sosten refusa l’extradicion del “detengut politic”

An arrestat en Bretanha l’activista italian Vincenzo Vecchi, 18 ans après los faches que los n’acusan. Èra condemnat a 13 ans de preson dins son país pels sacatges de la cima del G8 a Gènoa en 2001 —ont la polícia tuèt Carlo Giuliani— e tanben per aver participat a una manifestacion antifaissista non autorizada a Milan en març de 2006.
 
L’an arrestat dins la comuna de Roc’h-an-Argoed, ont viviá dempuèi uèch ans. L’arrestacion a provocat estupor e indignacion en aquela vilatge. Un collectiu s’opausa a son extradicion. Vecchi a ara una quarantena d’ans e es fòrça presat pels abitants. Fa lo pintre en bastiment e es benevòl dins un estanquet associatiu local. L’arrestèron dijòus passat d’agents de la Brigada francesa de Recèrca dels Fugitius (BNRF) en seguida de dos mandats d’arrèst europèus desliurats per los procuraires de Milan e de Gènoa. Ara per ara, es encarcerat dins una preson près de Rene (en galò; "Roazhon" en breton).
 
Segon lo collectiu de sosten, “l’arrestacion de Vincenzo es eminentament politica”. E mai refusan “que venga un trofèu de caça pel ministre de l’Interior italian, mai que mai dins lo contèxt actual”. Per aquela rason, creson que “l’opinion publica francesa deu prene consciéncia de la gravetat de la situacion”.
 
Deman de matin, Vecchi
compareisserà davant la cambra de l’instruccion. Un recampament de sosten es previst davant la cort de justícia de Rene per protestar contra son extradicion.
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc palma
1.

Pels manifestar-se contra los banquiers capitalistas e raubaires, li varen posar tretze ans de prison los jutges italians . Colha de nazi fachistas !!!!!!!!

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article