Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

S’installa en Provença la centrala electrica solara flotanta pus granda d’Euròpa

Lo sit produirà a partir de setembre d’energia 100% renovelabla e estalviarà lo deversament de 1096 tonas de CO2 dins l’atmosfèra

| Akuo Energy
Se bastís en Comtat Venaicin la centrala solara flotanta pus granda d’Euròpa. Es implantada sus un plan d’aiga artificial creat per una peirièra desafectada a Piolenc. Lo projècte inclutz tanben la mesa en cultura bio d’un partida contigua al plan d’aiga.
 
Lo sit produirà a partir de setembre d’energia 100% renovelabla en provesissent lo doble d’electicitat del consum de la vila. Ten 45 000 placas solaras montadas sus de flotadors ancorats que se connèctan entre elas e al ret electric. Lo sit estalviarà lo deversament de 1096 tonas de CO2 dins l’atmosfèra.
 
Un dels avantatges del sit es que se servís de l’aiga per refrejar las placas, çò que n’aumenta la capacitat de produccion d’un 5% a un 10% a respècte dels sits terrèstres.

 
 

 

 


 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lo Levezon Sagatat !
2.

#1 Avètz tras que rason. La bobotalha parisenca que dispausa a volontat de tota "La Province" coma bèl terrenc de joc per jogar a l'ecologia a cop d'eolianas gigantassas e autres pargues a panels solaris betonats aqui ne vols aqui n'as e que salopèjan los païsatges nostres, se trufa coma de l'an quaranta dels problèmas de pollucion que mancaran pas de venir d'aqui unas annadas tre que lors joguinhas d'enfants gastats començaran a se degalhar.

  • 8
  • 1
Patz Verda
1.

E quand las placas de captadors solars pervendrà en fin de servici (vetustat) cossí serà assegurada la recuperacion d'aqueste material especific fòrça polluïssent en se ? Simpla question…

  • 16
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article