Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Gap: los elevaires an protestat contra lo lop als Escrinhs

Planhon la mòrt de fins a 700 fedas ongan e demandan de poder tirar los lops en defensa

| @Gwen_WB
Una cinquantena d’elevaires an blocat aquesta setmana, de diluns a dimècres, l’intrada principala de la prefectura departamentala a Gap per protestar dels atacs dels lops qu’an patits lors tropèls. Los manifestants, que portavan tanben de vacas e de motons, an protestat de la preséncia del lop, protegit dins lo parc nacional dels Escrinhs. Planhon la mòrt de fins a 700 animals ongan e demandan “poder tirar daus lops qu’atacan lei feas dins lei montanhas”.
 
Segon France Info, las autoritats an prepausat als elevaires de bastir un grop de trabalh sus la question del pastoralisme per estudiar la possibilitat de “tirs de defensa” dins lo parc nacional, ont la preséncia umana es plan limitada. Per ara, tirar los lops es enebit. D’autre caire la nomenda “brigada lops” serà presenta durant 15 jorns dins lo parc dels Escrinhs e s’an desblicat de finançaments per ajudar los pastors.
 
De son caire, La Provence rapòrta la decepcion dels manifestants que planhon que “i a ren a faire per qu’òm puescha tirar dins lo Parc nacional daus Escrinhs”, segon lo pòrtatotz del sindicat dels elevaires. “L’estat nos respond pas”, çò planhiá.
 
 
 
 

 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

A los lops s'els a de daissar aliment perquè pugan alimentar se, de maniera que no ataquen a las fedas: pinso,o altras aliments.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article