Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Marselha: un pescador a filmat las funeralhas d’un dalfin

L’esmovent vidèo nos revèla que los dalfins aurián de rites funeraris

A Marselha, un pescador vegèt, e filmèt, una scèna esmoventa. S’agís d’un dalfin que butava lo cadavre d’un petit que flotava a la superfícia. L’esmovent vidèo l’a presentat l’emission Non Stop Zapping e nos revèla que los dalfins aurián de rites funeraris.
 
“Cresiáu de percebre au luench l’alen d’un cabussaire que remontava a la superfícia. Mai siáu en fach tombat sus un grand daufin que ne butava un autre qu’èra ailàs defuntat”, çò expliquèt lo pescador a La Provence.

 

 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Descobrir això, demostra lo estúpids que som, lo creguts que som, pensem que som els únics, però després de veure el que em fet, de tot el que em assessinat, ara ens en adonem conte que no som els lúnics, tard però penós.
Si es pensés una mica i la gent es possés mes allloc dels altres, i cregués en quelcom mes del que diu el mòvil i la tv, potser alguna cosa canviaria.
Hi ha de canviar molt, molt.
Visca la Terra....lLiure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
cataloccitá cataloccitania
1.

una imatge conmovadora. una mostra de la inteligencia dels dofins.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article