Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’estat espanhòl es a jutjar 47 personas solidàrias amb los presonièrs bascos

Comença uèi a Madrid un procès contra de personas que sostenguèron de qualque biais los dreches dels presonièrs d’ÈTA. Son acusats de participacion activa a una organizacion terrorista

| @47akHerrian
De milièrs de personas manifestèron dissabte passat a Bilbao (Bascoat) en solidaritat a las 47 personas associadas a la defensa dels dreches dels presonièrs bascos, qu’a partir d’uèi son jutjats per la justícia espanhòla a Madrid. Son acusats de participacion activa a una organizacion terrorista, de finançament del terrorisme e de delicte continú d’enaurament del terrorisme, e riscan de penas d’entre 8 e 20 ans de preson.
 
 
“La solidaritat es pas un delicte”
 
En tèsta de la manifestacion, una bandeiròla revendicava los “dreches umans”, la “libertat” e “l’avenir” per lo “pòble”.  Los manifestants cridavan que la solidaritat es pas un delicte.
 
Los acusats son de personas qu’èran estadas restacadas a la defensa dels presonièrs d’ÈTA, çò es d’avocats de la defensa, d’interlocutors entre los presonièrs e los sindicats e los partits, e de sòcis d’organizacions solidàrias amb los presonièrs e lors familhas.
 
 
 
 
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
5.

Franco era molt baix, e avia un cuol molt gran. Estava mal fet. Avia una escopeta mai petita per el, que las altres, de fusta per far l'instruccion e los seus companhs de l'academoa militar s'en burlavan pel seu fisic, li deien Paca la culona. Foguet dels darrers de sa promocion.

  • 0
  • 0
Pitaluga
4.

#3 Mercé Francesc de nos rememorar lo chafre del jove Franco dins sa vila natala, El Ferrol. Deguèt cultivar un òdi d'aquò que passèt tota sa vida a se venjar e matrassèt tant de mond coma poguèt, levat los que li lepavan lo cuol.

  • 3
  • 0
francesc palma
3.

Coma en temps de paca la culona.

  • 2
  • 0
Guifred lo Pelós
2.

Assajarián de despertar la lucha armada, los espanholista s'i prendrián pas autrament. La francespanha es un territòri globalament colonialista e racista, amb la pròba pels faits.

  • 8
  • 0
Pitaluga
1.

Se vòls far una polida carrièra sens te copar lo cap en Espanha as pas qu'a far jutge, e t'especializar dins losprocèsses politics. Lo veredicte es establit d'avança e costejaràs lo polit mond que te'n sauprà grat. E quina que siaga la messorga que digas auràs la benediccion de la glèisa, del rei e de tota la rafatalha espanholista mesclada amb los bailejaires de l'ultralibearlisme.

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article