Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Mur Jaune, un sit que documenta las violéncias policièras de Macron

Lo sit amassa graficament de desenas de victimas de las violéncias policièras dins l’estat francés

La repression policièra del govèrn de França contra las manifestacions dels Gilets Jaunes a daissat ongan una persona mòrta e 2400 nafradas. A cinc personas lor an destruch la man, 211 an recebut de còps al cap, dètz e nòu son estadas nafradas amb de granadas de gas e 119 amb de balas de goma, un armament que lo Conselh d’Euròpa demandèt a França de cessar d’utilizar. Aquelas chifras son extrachas del sit web Le Mur Jaune, qu’amassa graficament de desenas de victimas de las violéncias policièras dins l’estat francés.
 
Lo sit mòstra de fotografias de las victimas, amb la data que foguèron atacadas e lo luòc. A mai, quand se clica sus l’ imatge, s’accedís a d’informacions complementàrias sus caduna de las victimas. A causa de la duretat dels imatges, lo sit prepausa la possibilitat de las veire en negre e blanc.
 
“Quina foguèt pas ma suspresa en descobrissent que contràriament a çò que d’unes nos voldrián far creire, la granda majoritat dels nafrats grèus son pas de trencaires mas de simples manifestants, quitament de simples passejaires, marcats a vida dins lor carn e dins lor consciéncia”, çò ditz l’administrator del sit.
 
“Es per aquò qu’ai causit de crear aqueste mur, per que poscatz realizar lo patiment fisic qu’an endurat mas tanben per contrebalançar aquel mesprètz mediatic, politic e sovent juridic dont son victimas”, çò precisa.

 
 
 
De vesitar: http://lemurjaune.fr/
 
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

papioli
1.

Es temps per Jornalet de descrire un pauç las violenças policieras de Macron e que la pressa francesa obeit au poder en plaça.

  • 10
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article