Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La guèrra de Iemèn se poiria espandir endacòm mai

Donald Trump ditz que los Estats Units son lèstes per agir

La darrièra ataca que la patiguèt un sit petrolièr de l’Arabia Saudita a fach aumentar la paur que la guèrra contra Iemèn s’estenda endacòm mai
La darrièra ataca que la patiguèt un sit petrolièr de l’Arabia Saudita a fach aumentar la paur que la guèrra contra Iemèn s’estenda endacòm mai | Reuters
La darrièra ataca que la patiguèt un sit petrolièr de l’Arabia Saudita a fach créisser la paur que la guèrra contra Iemèn s’estenda endacòm mai. La milícia shiita dels huthis a revendicat l’ataca, mas l’Arabia Saudita e los Estats Units insistisson per ne responsabilizar Iran. Lo president iranian n’a rebutat sa participacion. O diguèt diluns passat lo president iranian Hassan Ruhani après la reünion que tenguèt en Turquia amb Recep Tayyip Erdoğan e Vladimir Putin.
 
Dimars passat, lo prètz del petròli comencèt de se moderar, après aver pojat diluns d’un 15%.
 
L'Arabia Saudita a fornit de rapòrts sus l’origina de las atacas e contèsta que provengan del territòri iemenita. En mai d’aquò, Donald Trump a dich que son plan èra pas d’intervenir militarament en Orient Mejan mas qu’el èra lèst per agir. “Vòli pas intrar en guèrra, mas i sèm mai lèstes que qual que siá”, çò diguèt Trump.
 
Russia viu aquela tension amb chepic. Lo Kremlin afirma qu’una granda guèrra en aquela region seriá “un desastre” e demanda “de moderacion”.
 
Dempuèi març de 2015, las armadas d’un desenat de païses, dirigits per l’Arabia Saudita, atacan la milícia shiita dels huthis en Iemèn. Aquesta milícia, tanben coneguda coma Ansar Allah (los Partisans de Dieu) a lo supòrt d’Iran. Participan als bombardaments cinc païses del Conselh de Cooperacion del Golf, ansin coma Egipte, Marròc, Jordania, Sodan e Paquistan. De lor costat, los Estats Units autorizèron un sosten logistic a las atacas saudianas contra los huthis.


 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

França expòrta las armas e Iemèn poiriá exportar la guèrra: se pòdon entendre! Que ne pensa Le Drian?

  • 5
  • 0
papioli
1.

Lo rappòrt de fòrça entre los beligerants es desjà fach e lo traitat de patz es desjà establi. Es pus mas una guerra mediatica.

Una guerra comerciala es tertant bidon qu'una guerra contre la dròga, qu'una guerra contre lo crime o qu'una guerra contre lo terrorisme. P'unas valan de se battre per elas. P'unas ganheran mas totas botaran lo caòs que profita a las elitas dominantas.
Sem bombardats de publicitats que nos fan crompar de las causas que nos servan de ren.

Qualque que sia l'endrech sur terra ente vivam volam tots esser liures, en bona santat, instruits , uros. Es temps de se desvelhar e pas nos laissar endurmir per de las elitas qu'an mai de rusas, de poder et de trumparias que nòstres.
Veire lo site :http://operationdisclosure1.blogspot.com/2019/09/the-great-awakening-bas-begun-we-all.html.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article