Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi XIII: La remesa dels prèmis

Dissabte, a Brutús, tot comencèt plan pels Dracs
Dissabte, a Brutús, tot comencèt plan pels Dracs
Dissabte, a Brutús, tot comencèt plan pels Dracs que menavan 30-6 fàcia a Castlefòrd a la pausa. E a la represa, la maquina catalana se metèt a quequejar, las paumas de tombar e los traucs de se dobrir dins la defensa. Los angleses marquèron dos còps per tornar a 30-18. Eloi Pelissièr, al ras del tengut, balhèt d’aire als seus: 36-18. Mas, a mens d’un quart d’ora de la fin, Castlefòrd encadenèt dos ensags per tornar a 36-30 e l’arbitratge-videò lor i refusèt un ensag per un leugièr fòra-jòc. Tomàs Bòsc, amb un tombat e una penalitat, confortèt la victòria malaisida des Dracs: 39-30.
 
Dissabte , los catalans dobriràn la Dimenjada Magica sus l’estadi de Manchester City fàcia als London Broncòs. Vos poiretz faire un afart de XIII en seguiguent las 4 partidas de dissabte en dirècte sus BeinSport.
 
La dimenjada foguèt consacrada a una brava remesa de trofèus: dissabte, a Marselha, en XIII-fautuèlh, los Dracs foguèron sens pietat per Caus: 61-26; en campionats femenins, lo Tolosa Olimpic s’impausèt 20-14 contra Nantas en segonda division e lo trofèu bèl de la primièra division es per Factura, venceiras de Pujòls: 24-6.
 
En juniors nacionals, la competicion es ganhada per Tonens (36-26 fàcia a Baó). Èra pas lo jorn de Baó que pèrd tanben en finala d’Elèit 2 fàcia a sos vesins de Palau: 26-22. Palau a dreit a una quinzenada de reflexion e de cèrca de finançaments d’aicí lo Congrès de la Federacion per concretizar una montada en Elèit 1
 
Dimenge, a Esperasan, pel trofèu de Promocion, lo Val de Danha tornèt marcar son nom sus un palmarès nacional 40 ans apuèi en ganhant 34-20 fàcia a Santa-Liurada.
 
E vint ans aprèp pel Lauquet, aqueste còp en Ententa amb sos vesins de Preissa: se ganhan 29-18 lo títol de Nacionala 3 fàcia a la còlha de Corbièras de Sant Laurenç de Cabrerissa.
 
Aqueste dissabte 25 de mai, sus l’estadi de La Reula, l’equipa de França dels juniors de mens de 18 ans desfisarà l’England Academy.



Alan Roch




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Alan Roch Carcassona
1.

La Medecina autoriza lo menaire de jòc dels Dracs, Scott Dureau, a tornar trapar la pelena.
Benlèu, tre aqueste dissabte per la Dimenjada Magica...

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article