Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaCamarga

Presa d’ostatge a la preson d’Arle

| Vila d'Arles
Ièr, divendres de tantòst, s’acabèt la presa d’ostatge dins la preson d’Arle (Camarga) qu’aviá començat lo jorn precedent. Segon de fonts sindicalas, un presonièr aviá retengut dos susvelhants en revendicar de cambiar de cellula.
 
Après de negociacions amb lo Grop d’Intervencion de la Polícia Estatala (GIPN segon sa sigla en francés), demandèt un elicoptèr, la preséncia de la premsa, e de cambiar de preson. Fina finala se rendèt.
 
Lo raubaire foguèt condemnat en 2007 a trenta ans de preson per l’assassinat de sos dos enfants, e veniá d’èsser objècte d’una sancion disciplinària. En sortir d’aquela punicion foguèt menat a una autra cellula. Lo malcontentament d’aver pas trobat sa cellula d’origina seriá la rason de la presa d’ostatge, segon aquela font sindicala.
 
Lo GIPN arribèt a la preson a 15h00 e comencèt las negociacions. A 16h00 la presa d’ostatge s’acabèt.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

pessamessa siverga
1.

se ara lei garda-chormas son victimas de presa d'ostatge dins lei presons, esperèm ambe calma l'etapa seguenta quand l'armada serà apelada dins lei ciutats sensiblas pèr garantir la seguretat de la policia

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article