Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un sit web per “ajudar” los cònsols omofòbs a far lor letra de demission

Vòl denonciar sarcasticament los cònsols que refusan de maridar de parelhs omosexuals. Es una òbra del collectiu Les Dures à Queer

Marie-Claude Bompard, consolessa de Bolena (Tricastin), refusa de maridar de parelhs omosexials
Marie-Claude Bompard, consolessa de Bolena (Tricastin), refusa de maridar de parelhs omosexials
Après que qualques cònsols omofòbs refusèron de maridar de parelhs del meteis sèxe, lo collectiu Les Dures à Queer a creat un sit web ont aqueles cònsols meteisses pòdon demandar lor demission perque vòlon pas seguir la lei del maridatge per totes. Lo sit s’apèla Demission per Totes e l’an fach pel dotzenat de cònsols qu’an manifestat dobèrtament lor refús, per lor facilitar la redaccion de la letra de demission, en solament tres clics.
 
Lo portal pòt èsser util, per exemple, a Jacques Tissier, cònsol de Fontgombault (França), qu’aviá dich que demissionariá s’èra obligat de maridar un parelh omosexual. Mas pòt èsser fòrça util tanplan per maites cònsols occitans. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pimflòid
1.

A çò qui disen l@s durEs à Queer, los maires qui arrefusavan de maridar omosexuaus que'us an maridats totun... shens ac cridar com cridavan abans.

http://demission-pour-tous.tumblr.com/post/62328751840/maires-homophobes-en-detresse-la-suite

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article