Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un Monde XIII: mission impossibla

La Nòva Zelanda (divendres de ser contra Escòcia: 40-4) e Austràlia (dissabte de vèspre, 62-0 contra los Estats Units) se qualifiquèron aisidament per las mièjas finalas de dissabte que ven a Wembley.
 
Los adversaris dels australians seràn los fijians que dimenge prenguèron lo pas, mercé a lor esperit ofensiu, sus Samoa: 22-4.
 
Dissabte, a Wigan, tre la primièra minuta, Kane Bentley daissava los Blaus (elongacion). A la 4a minuta, Vincenç Duport dobrissiá la marca amb un ensag volontari: en trigossant tres angleses sus l’esquina. Tomàs Bòsc transformava. Mas lo centre francés se deslogava l’espatla sus l’accion e los Blaus devián doncas téner còp a 15 contra 17 angleses per gaireben tota la partida. Los angleses mandavan los avants dins l’ais dels pals per fixar la defensa blava abans d’escartar e de passar quatre còps abans la pausa amb quatre ensags d’alièrs: dos per Charnley (11a e 25a) e dos per Hall (18a e 28a). 22-6 per l’esquipa de la Ròsa a la pausa.
 
Dins lo segond temps, los Blaus se multipliquèron un còp de mai en defensa mas capitèron pas de concretizar lor temps de possesion de pauma. Pleguèron un còp de mai: a la 47a (ensag d’O’Loughlin, a la recepcion d’un còp de pè a seguir). Baile, Maria, Greenshields fasián patir la defensa blanca. Khattabi e Cardace, puèi Raguin manquèron d’escasenças d’ensag. E los angleses tornèron marcar en tota fin de partida, a la 76a (ensag de Ferres). Amb las transformacions de Kevin Sinfield, la marca finala, jols uèlhs dels 23 000 espectators presents, foguèt doncas de 34-6. Un còp de mai, los Blaus an fait mòstra de valentesa e an pausat problèma a un grop anglés que sembla d’èsser l’esquipa mens fòrta dels tres caps d’aficha.
 
Ara, cal dintrar al país, faire lo bilanç e preparar l’avenidor de la formacion tricolor: objectiu la Copa del Monde de 2017!
 
 
Rebombs de pauma
 
— D’aquel temps, en campionat. Dissabte, Limós, menat a la pausa 12-6, anèt ganhar a Tolosa 29-16 e Palau, menat 14-6 a la pausa, arranquèt l’egalitat a Avinhon: 18-18. Dimenge, la pluèja agèt rason del rescontre Carcassona-Lesinhan, remés aprèp un arrestat municipal d’interdiccion de jogar sus la pelena de l’estadi Domèc. A Sant Estève, un ensag de Loïc Maria a la 78a minuta balhava la victòria a Vilanuèva fàcia als Dragonets: 16-11.
 
— A prepaus de La partida clandestina: un article d’Hervé Girette.




Alan Roch

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Batko
1.

"Los Blaus an pausat problèma au grop anglés" : de qué se regaudir après un 34-6 !
Imagini pas se n'avèvan pas pausat de problèmas ... ;-)

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article