Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Comtat de NiçaCostiera Niçarda

D’oelhas mòrtas sul ponch d’aculhença del pargue de Mercantorn

Un pastor i placèt sas bèstias mòrtas en seguida d’un atac de lops

| Nice Matin
Jean-Claude Giorvano, un pastor de Molinet (Val de Ròia), que perdèt 58 motons, fedas e anhèls en seguida d’un atac de lops, a denonciat l’enebicion d’abatre los predators en pausant totas sas bèstias mòrtas sus l’abèrg d’aculhença del pargue nacional de Mercantorn. Giorvano, que trobèt sas bèstias mòrtas dins lo riu de Beura divendres passat de matin, anèt amb un amic pausar los cadavres davant lo ponch d’aculhença del pargue nacional situat a l’intrada del massís de Proverieras, e ne pengèt qualques unas als panèls d’informacion.
 
Giorvano estima que los responsables del pargue nacional son tanben los responsables de la multiplicacion del nombre de lops en tot empedir que se pòsca organizar de batudas, çò que lo director del pargue parteja pas, segon Nice Matin.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Barbajohan Rigaud. Countea de Nissa
3.

Lou Moulinet ( ex: lou moulin de Sosper) couma Sosper soun situa sus la Bévera e non sus la Roja.
Mefie de lu journaliste de Nissa Matin que counouisson mancou lou païs Nissart.

  • 0
  • 0
Miquel Banyoles (Catalunya)
2.

Anava a escriure el mateix que ha dit Lairissa.

  • 6
  • 0
Lairissa
1.

Sò d'acòrd damb era organizacion de batudes entà controtlar era poblacion de lops, mès tanben calerie saber s'eth pastor auie un can de guarda entath ramat, s'aurien de aufrir ajudes entà que toti es ramadèr ne podessen auer.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article