Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Alemanha a ganhat la Copa del Mond de fotbòl de Brasil

Pendent lo segond temps de la prolongacion, Alemanha a fach lo gòl de la victòria

L’esquipa de fotbòl d’Alemanha faguèt arser lo gòl de la victòria contra l’esquipa d’Argentina pendent lo segond temps de la prolongacion. Fins alavetz las doas esquipas èran egalizadas a zèro. Es aital que l’Alemanha de Müller e Lahm es venguda per lo quatren còp la campiona del Mond de fotbòl, davant una Argentina plan defensiva qu’aprofechèt pas sas ocasions.
 
Après quatre setmanas de fotbòl intens, la Copa del Mond de Brasil s’es acabada. Totes los agaches s’èran meses sus l’esquipa brasilièra nomenada la Canarinha, mas foguèt eliminada après una de las desfachas mai umiliantas de l’istòria del fotbòl, justament amb una golejada de l’esquipa ganhanta d’Alemanha.
 
Dimenge la Canarinha tornèt pèrdre contra l’Olanda de Van Gaal, per 0 a 3, e es demorada en quatrena posicion. Aquela umiliacion, coneguda ja coma lo mineiraço, a superat l’istoric maracanaço de 1950, que Brasil i perdèt la Copa del Mond, vencut per l’esquipa d’Uruguai.
 
L’esquipa d’Argentina arribèt a la finala après aver vencut dimècres l’esquipa d’Olanda, dins una partida plan egalizada que s’acabèt amb los penaltis; foguèt alavetz que los argentins ganhèron 4-2. Gràcias a la seguida de Leo Messi e als refortiments a la defensa, l’esquipa argentina demorèt a las pòrtas de viure lo sòmi de ganhar una Copa del Mond en Brasil, dins lo país de son etèrne rival.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Joan Marc
1.

Enfin s'acaba la Copa del Mond de fotbòl. Ne podiái pas pus d'ausir parlar de fotbòl cada jorn a la television e a la ràdio. Urosament , gràcias a la desfacha rapida de França, avèm pogut evitar una èrsa de nacionalisme francesàs. Coratge ! Uèi i a encara l'insuportable desfilat militarista exagonalista.

  • 11
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article