Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’Union Europèa accèpta que los estats membres envien d’armas al Curdistan meridional

Los ministres dels Afars estrangièrs se son amassats a Brussèlas

L’Union Europèa s’es acordada per sosténer l’enviament d’armas de la part dels estats membres al Curdistan meridional. Los ministres dels Afars estrangièrs que s’amassèron dissabte passat a Brussèlas s’acordèron per que los estats, de faiçon individuala, “respond[èsso]n favorablament a las demandas de las fòrças de la region curda”, coma o a ja fach França, e aital que poguèsson sosténer la lucha contra los jihadistas de l’Estat Islamic.
 
Dins lo tèxt de conclusions de l’acòrdi, los Vint e Uèch sostenon lo nòu primièr ministre d’Iraq, Haydar Al Abadi, e fan una crida als estats de la region per trobar una sortida del conflicte a tèrme long.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevarra Jr. L'Avana
2.

En democracia, es pas a l'Union Europèa d'o acceptar ; es als pòbles d'o decidir o pas. De çò que l'UE, los estats franceses o espanhòls accèptan o non, la democracia s'en chauta.

  • 5
  • 0
Cristian FORMENT AGEN
1.

Es pas damb lo petròli que se crompan las armas?

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article