Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Peitau-Charantas edita un calendièr en favor de l’occitan e del peitavin-santongés

A causa de la manca terribla de comunicacions culturalas en Occitània, aprenèm amb retard qu’aqueste an, lo conselh regional de Peitau-Charantas a editat un calendièr bilingüe en occitan e en peitavin-santongés (o aguiainés o parlange).
 
S’atròba que la presidenta de la region de Peitau-Charantas, Ségolène Royal, sembla de conéisser un pauc lo peitavin-santongés segon lo jornal electronic breton 7Seizh.
 
Lo calendièr se pòt veire e descargar sus aquesta pagina web.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Domergue Sumien Ais de Provença
2.

#1 As rason. Es fòrça important de garentir una interconnexion permanenta entre totei lei regions d'Occitània. La region de Peitau-Charantas fa de causas e ne cau parlar pus sovent.

  • 11
  • 1
JC Dourdet
1.

Quò fai un brave temps que la Region Peitau-Charantas edita un calendier occitan/peitavin-santongés. Quò es benleu la 6esma annada. L'i a maitot un concors d'escritura en occitan e peitavin-santongés organizat tots los dos ans a pus près.
L'informacion sembla pas plan circular. Tascharai mejan de far passar las nòvas. Lo calendier d'endueinan es a se perparar.

  • 10
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article