Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaMónegueMónegue

Mónegue: condemnat a tres meses de preson per insultar lo prince

Lo ministèri public demandava solament una multa de 1000 èuros

Lo prince Albèrt II de Mónegue
Lo prince Albèrt II de Mónegue | Monika Flueckiger
Un òme de 28 ans residissent a Niça es estat condemnat a tres meses de preson per insultar la familha princièra de Mónegue. La pena es superiora a la demanda del ministèri public, que demandava per l’acusat una multa de 1000 èuros, segon çò que rapòrta France TV Info.
 
Dins lo jutjament, que se passèt dimars passat, l’òme evoquèt un “malentendut” e assegurèt qu’el insultèt pas lo prince. Pasmens convenquèt pas la justícia monegasca.
 
Los faches se passèron la setmana passada quand l’òme se trobava dins un annèxe del palais de justícia monegasc, en tot cercar lo servici dels accidents del trabalh. Segon l’acusacion, lo condemnat lancèt de menaças en apercebent un aparitor, e quand l’emplegat li demandèt que se calmèsse, l’acusat auriá contunhat en insultant de manièra vulgara lo prince e la familha princièra. Alavetz avertiguèron la polícia e l’òme foguèt interpelat e plaçat en gàrdia a vista.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Òlo Pujòlo
2.

S'eth prince de Mónegue escriuèsse ua cronica d'opinion en Jornalet, eth Principat non aurie lòc entà empresoar a toti es comentaristes :D

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article