Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tornarmai d’aigats violents en Montpelhierenc

L’alèrta contunha tanben en las Garrigas e la Costièra de Nimes

| Marco Feau
Lo país de Monpelhierenc es estat tornarmai victima dels aigats al començament d’aquesta setmana. Diluns de ser, aperaquí 300 personas foguèron refugiadas dins de gimnasis de la perifèria nòrd de Montpelhièr, en seguida d’auratges violents seguits d’inondacions. Segon los secorses i a pas agut de victimas gràcias al brave trabalh dels pompièrs. Grabèls es estat la vila mai tocada, que l’aiga i a quitament desplaçat de veituras. Las crescudas dels flumes son seriosas, mai que mai aquelas de Les e de la Mauçon.
 
Aqueste ser las precipitacions son anadas cap a l’èst. De fach Monpelhierenc, las Garrigas e las Costièra de Nimes son en vigilància irange dempuèi diluns de ser.
 
Aquesta fin d’estiu e aquesta davalada, los aigats an provocat de grands damatges en Lengadòc. La nuèch del 17 al 18 de setembre, 4 personas moriguèron dins l’inondacion d’un camping als Banhs de la Maló (Espinosa), del temps qu’una autra persona moriguèt en Roergue, tanben a causa dels aigats. Diluns 29 de setembre, aperaquí 4000 personas de Montpelhierenc deguèron cercar refugi endacòm a causa de las inondacions.

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

L'annada que passèri lo bac, anèrem plantar la tenda entre lo camin e lo rec a l'entrada de Grabèls per i repassar los temas que nos anavan pas plan. I anèrem pedibus que, entre Font d'Aurèla e Grabels tot èra campèstre. Me demandi se, d'aquel temps, un aigat d'aquesta mena auriá agut de consequéncias coma aquestas. Ara tot es cement, tot es quitran, tot es construccions... E per ont se pòt ecapar l'aiga, medamne? Lo Georginàs, el, se'n chauta ara e se deu paln bidorsar el qu'aimava los cons!
Enfin, sòrt que lo collègi Calandreta es montat sus son mont Ararat, lo Plan dels 4 sénhers!

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article