Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La justícia argentina demanda l’extradicion d’un vintenat de franquistas

Dempuèi lo 14 d’abril de 2010, se mena al país american lo procès dobèrt contra los crimes de la dictatura de Franco

La jutgessa argentina María Servini de Cubría, que dempuèi lo 14 d’abril de 2010 dirigís lo procès dobèrt contra los crimes de la dictatura de Franco dins lo país american, a dictat un mandat d’arrèst internacional quitament amb d’extradicions contra un vintenat de personas per de crimes comeses pendent aquela dictatura. Se tracta de politicians, de policièrs, de jutges militars e d’un mètge.
 
L’Associacion per la Recuperacion de la Memòria Istorica, primièra entitat que faguèt una denóncia contra los crimes del franquisme davant la justícia argentina, a qualificat aquela nòva d’avançada “transcendentala” per aqueles que “dempuèi d’ans luchan contra l’impunitat de la dictatura franquista”.
 
Demest las personas recercadas per la justícia argentina, cal destacar Rodolfo Martín Villa, òme important del govèrn de Franco e deputat del Partit Popular fins en 2002. I cal remarcar tanben José Utrera Molina, lo que signèt la senténcia de mòrt de Salvador Puig i Antich. Utrera Molina es lo sògre de l’èx-ministre espanhòl de la justícia, Alberto Ruiz Gallardón, que ven de quitar son pòst en setembre passat, vencut après aver mancat sa proposicion de lei contra l’avortament.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

antalya apraquital
2.

Of ben europa : walter Hallstein avocat del partit Nazi, es el que botèc en plaça los accords entre Hitler e Mussolini, reciclat pels americans fuguèt president del conselh d'europa de 1958 fins a 1967.
Se furgas un briu vèiras qu'europa es una idèia americana e que Monnet et schuman eron agents de la CIA.
http://www.huffingtonpost.fr/2013/08/24/dossiers-declassifies-cia_n_3803827.html
Furga furga trobaràs de Polit mond....

e en 1951 lo genral Eisenhower ça disia en 1951 dins Paris match (lo trobaràs en venda sus amazon)
ça disia que : " Rien ne pourrait nous être plus agréable que d'apprendre que les états d'europe occidentale ont décidé de réunir dans une ville d'Europe, disons à Luxembourg, des délégués responsables, avec le mandat de rédiger l'acte constitutionnel de l'Europe, de désigner la capitale etc...
Et qu'à partir du 1er Janvier, l'Europe occidentale fonctionnera comme fédération.
Aucune décision ne pourrait mieux nous aider dans la tâche que nous poursuivons.

Eram en 1951! se te l'an pas buffada aquèla que lo diable me vira lo capèl !
La prumièra exposicion a Paris per Europe se faguèc jos l'occupation en 1942....

  • 3
  • 0
Cristian FORMENT AGEN
1.

Alberto Ruiz Gallardón, totalament contra l'avortament e totalament per las naissenças de nins que los anavan raubar a lor maire republicana per donar als dignitaris del regim franquista, fascista, etc. (e.t.c., europa tras que collaboratritz).

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article