Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

An suspenduda la 36a edicion de la Marcha Beret

Lo tempèri e lo risc de laveges an suspendut la corsa d’esquí de fons mai importanta d’Occitània. L’organizacion anonciarà la data que l’eveniment serà reportat

Qualques esquiaires de fons se passegèron per Vielha, en improvisant de corsas alternativas sus la capitala aranesa
Qualques esquiaires de fons se passegèron per Vielha, en improvisant de corsas alternativas sus la capitala aranesa | Núria Sanjuan
An suspenduda la 36a edicion de la Marcha Beret, qu’èra prevista per aqueste dimenge passat. Segon un comunicat de l’organizacion, las marridas condicions meterologicas qu’afèctan lo circuit e las estradas per i arribar an fach reportar la corsa d’esquí de fons mai importanta d’Occitània. Lèu informaràn sus una data novèla de l’eveniment. De son costat, lo sindic d’Aran, Carlos Barrera, justificava la suspension sus son Facebook en disent qu’“era segurerat des persones [ei] per dauant de tot”.
 
Qualques esquiaires de fons se passegèron per Vielha, en improvisant de corsas alternativas dins la capitala aranesa.
 
La Marcha Beret, a l’ora d’ara, es la corsa d’esquí de fons d’estil classic mai prestigiosa d’Occitània. Combina d’esportius de naut nivèl amb d’amators. Normalament amassa un milierat de participants. D’un costat i participan de familhas e de grops d’amics, d’un biais plan popular e, de l’autre, i arriban d’esportius d’elèit, venguts de divèrses païses.
 
 
2a edicion de Criterium Vielha
 
Ça que la, la 2a edicion de l’espròva Criterium Vielha, un dels eveniments prèvis a la marcha, se passèt divendres amb succès malgrat la granda nevada. Dins aquela espròva, de joves esquiaires de fons, amb de correires d’eleit.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Eugen
2.

#1 "An suspendut la marcha" o "an suspenduda la marcha", i a doas possibilitats corrèctas. Legissètz una bona gramatica occitana. E ja que parlam d'occitan corrècte, deuriatz remplaçar "poasque" per "pòsque/pòsca".

  • 0
  • 0
MARIA de l'Abadia Niça
1.

Pensi pas,e n'en siau segur,que si poasque escriure"An suspenDUDA la 36a edicion....."mas tot simplament:"An suspenDUT la36a edicion...."en occitan coma en toti li lengas latini.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article