Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’“òc” a la reünificacion de Bretanha ganha largament en doas nòvas consultas popularas

Las taxas de participacion se situan entre lo 15% e lo 20%

| DIBAB
Los elegeires de Saoudan (Soudan en francés, 2 000 abitants) e Langoed (Langouët, 600) donèron un larg sosten dimenge passat a la reünificacion de Bretanha, dins lo segond jorn de vòtes populars non oficials organizats jol parapluèja de Dibab.
 
A Saoudan, amb lo 15,6% de participacion, lo 79,6% dels votants diguèron de “òc” a la reünificacion de Bretanha, dels quatre departaments amb lo del Léger Atlantic. E a Langoed, amb una participacion del 19,65%, lo percentatge de l’“òc” foguèt del 75,95%.
 
Dibab Ditz que los resultats d’aquesta dimenjada son una “reüssida”. La plataforma a anonciat de nòvas consultas non oficialas dins los meses venents. La primièra consulta se tenguèt en novembre passat a Sant-Widel-Skovrid.
 
 
 

Aquesta nòva es adaptada de Nationalia amb qui Jornalet a un acòrdi de cooperacion

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jiróni B. Sent Liunard (87)
1.

Adiu v'autres,

Juste per far la remarca que "Langouët" es pas dins la zòna bretonanta, mas dins la galesa ente parlen galò. Perque chausir d'escrire lo nom de la comuna (chausida per Wikipèdia-òc maitot) en breton ? La linga minorisada es lo galò, vam pas los aidar si fotem lurs noms de comuna en breton, ilhs que son conhats en los militants bretons e los "francés"...

Bona sernada a tots,
E mercés per vòstres trabalhs

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article