Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Milan: la justícia italiana permet pas a l’Universitat Politecnica d’adoptar l’anglés coma sola lenga

Considèra que l’imposicion de l’anglés coma lenga exclusiva es discriminatòria e un prejudici despropocionat a la libertat academica

| G. Dallorto
Un jutjament de 2013 del Tribunal Administratiu Regional de Lombardia a anullat la decision de l’Universitat Politecnica de Milan, d’adoptar l’anglés coma sola lenga de l’ensenhament per totes sos programas de mestriá e de doctorat. Segon çò que rapòrta Disvastigo, lo tribunal a considerat que l’imposicion de l’anglés coma lenga exclusiva d’ensenhament a aquela universitat, entretant, constituís un prejudici desproporcionat a la libertat academica e qu’es discriminatòria.
 
L’afar se tròba ara davant la Cort constitucionala italiana e desvelha de questions fòrça interessantas tocant los dreches umans e los dreches lingüistics.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lilian Chovèl Clarmont / Le Crest / Auvèrnha-bassa
2.

Qu'ei pas sovent que la justiça, se bota pas darreir la linga mai fòrta!...

  • 0
  • 0
Wojciech L'Hospitalet de Llobregat-Tallinn
1.

Damb toti es mèns respèctes, ad açò li cridi jo AUTO-ODI.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article