Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un eurodeputat flamenc revendica l’emplec del catalan

“Es una vergonha que ne permetatz pas l’usatge”, çò repròcha Mark Demesmaeker a Martin Schulz, qu’en 2012 s’engatgèt per la nòstra lenga sòrre

L’eurodeputat flamenc Mark Demesmaeker, de la Nòva Aliança Flamenca (NVA), demandèt ièr al president del Parlament Europèu, dins la sesilha plenièra, de permetre l’emplec del catalan, coma s’i engatgèt en 2012.
 
Demesmaeker diguèt a Martin Schulz: “diguèretz vos que permetriatz als eurodeputats catalans de parlar lo catalan aicí, en plenièra. La tretzena lenga mai parlada dins l’Union Europèa, qu’a mai de dètz milions de parlants. Mas los eurodeputats an pas encara la permission de parlar en catalan dins aqueste ostal, que se supausa que deuriá èsser dobèrt e democratic. E aquò, Sénher Schultz, es vergonhós, e un deficit democratic. Esperi que i tornaretz pensar e que compliretz lo vòstre engatjament”.


 
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Sembla que la cosa s'anima.
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pirolet
1.

Entre tots ho farem tot!

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article