Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Las eleccions plebiscitàrias de Catalonha e Aran dins la premsa internacionala

“Un escrutini excepcional qu’aurà valor de referendum”, çò soslinha Le Figaro

L’impacte internacional qu’auràn las eleccions del 27 de setembre que ven en Catalonha e Aran se pòt remarcar dins los mèdias internacionals. De mèdias coma lo jornal estatsunidenc The New York Times o lo francés Le Figaro an publicat d’entrevistas de Raül Romeva, cap de la coalicion nomenada “Amassa per l’Òc” —amb CDC, ÈRC, Democratas, Movement d’Esquèrra e Avancem, que compta amb lo sosten de l’Assemblada Nacionala Catalana (ANC) e d’Òmnium Cultural—, que prepausa l’independéncia de Catalonha e Aran. Romeva es ja conegut a Euròpa per son activitat intensa coma eurodeputat a Brussèlas.
 
Le Figaro soslinhava lo caractèr plebiscitari d’aquelas eleccions dins lo títol de l’entrevista. “D’un ponch de vista politic, es evident que i a una diferéncia en la manièra que se legiràn los resultats. Son d’eleccions excepcionalas, perque son referendàrias: permetràn de saber s'en Catalonha i a una majoritat en favor de l'independéncia o pas”, çò disiá Romeva dins aquela entrevista.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC)
1.

Ja ho crec que son plebisitàries, i que davant la legitimitat democràtica no calen dubtes.
És un nou començament, i quelcom que pot servir a d'altres pobles per assolir fites impensades en el seu autogovern.
Ens podrem governar nosaltres!
I fora el mal govern.(tants pobles han de dir això).
L nostre història ens crida, esperem estar a l'altura.
Visca la Terra...Lliure! Ah, i Despertaferro!
`"El Tàrrega"

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article